Sale!

Downloadable Test Bank for Organized Crime 11th Edition Abadinsky

$100.00 $50.00

Downloadable Test Bank for Organized Crime 11th Edition Howard Abadinsky ISBN: 9781305633711

Download Sample

Product Description

Spread the love

YOU ARE BUYING the Test Bank in eversion for following book not an actual textbook.

Organized Crime, 11th Edition

Howard Abadinsky
ISBN10: 1305633717
ISBN13: 9781305633711
© 2017

Test Banks are easytouse digital downloadable files. What we provide you as test banks are in fact instructor versions of usual test banks, it means that such files are only available to instructors and professors who are teaching a related course in United States universities

Test Banks are excellent companion to traditional studying methods and are included a compilation of Multiple choice questions, True/False questions, Essay questions, ¦.

Importantly, Test Banks are a main resource to professors and instructors for designing your exams. Therefore, you are now more prepared for exams and the main point is that you are free of stress.

Download Free TEST BANK sample for this title and see why many students from united states are choosing testbanktop.com for having these supplements.

testbanktop.com provides students with a complete chapter wise Test bank files. The full digital download will be available immediately after purchase.

What makes us different?

INSTANT DOWNLOAD

100% PRIVACY

FREE SAMPLE AVAILABLE

180 DAYS FREE UPDATES ON ALL PURCHASED FILES

247 LIVE CUSTOMER SUPPORT (Email, Chat, Skype, Tel)

SAMPLE CHAPTER

1. According to Abadinsky, which variable best distinguishes organized crime from conventional crime?
a. organization
b. communication
c. economics
d. persistent use of violence
ANSWER: a

2. According to this book’s definition of organized crime, which of the following is NOT a major characteristic used to define organized crime?
a. has political goals
b. hierarchical
c. governed by explicit rules and regulations
d. monopolistic
ANSWER: a

3. According to Abadinsky, which of the following motivates traditional organized crime groups?
a. social doctrine
b. political beliefs
c. ideological concerns
d. economic gain
ANSWER: d

4. An organized crime group has a vertical power structure with at least three permanent ranks. This statement describes which major attribute of organized crime?
a. the ideological attribute
b. the hierarchical attribute
c. governed by explicit rules and regulations attribute
d. the monopolistic attribute
ANSWER: b

5. An organized crime group dislikes competition. This statement best describes which attribute of organized crime?
a. the violence attribute
b. the organizational attribute
c. the kinship attribute
d. the monopolistic attribute
ANSWER: d

6. According to the text, in a bureaucracy, positions are assigned on what basis?
a. politics
b. competence
c. education level attained
d. resource availability
ANSWER: b

7. All bureaucracies are ____________ organizations sharing a number of attributes (e.g., a hierarchy, division of labor, extensive written rules and regulations).
a. profitfocused
b. kinshipbased
c. rational
d. geographically restricted
ANSWER: c

8. For an organized crime group, bureaucratic structure has some deficiencies. Which of the following is an example of such a deficiency?
a. compartmentalization
b. organizing street level members into cells
c. allowing street members to know only the members of their cell
d. responsibilities carried out in an impersonal manner
ANSWER: d

9. Which of the following is NOT a feature of bureaucracies?
a. a complicated hierarchy
b. extensive division of labor
c. equality of membership
d. extensive written rules and regulations
ANSWER: c

10. Which of the following is NOT considered to one of the three major bureaucratic levels of an organized crime group?
a. Controller
b. Cells
c. Compartmentalizers
d. Central command
ANSWER: c

11. Franchising provides a form of _____________ by reputation, encouraging networking that facilitates cooperation between criminals that might not otherwise occur.
a. familiarity
b. veracity
c. credentialing
d. strength
ANSWER: c

12. With respect to organized crime, a franchise essentially provides:
a. a sense of entitlement and credentials.
b. a rank assignment within the organization.
c. a guaranteed return on investment.
d. a sense of safety and security.
ANSWER: a

13. Some criminal organizations use ___________ to confirm membership, such as the death head emblem of the Hell’s Angels.
a. membership cards
b. trademarks
c. criminal birth certificates
d. souvenirs
ANSWER: b

14. Credentialing by reputation:
a. encourages networking.
b. facilitates cooperation between criminals.
c. promotes business relationships.
d. encourages networking, facilitates cooperation between criminals, and promotes business relationships.
ANSWER: d

15. Which of the following is said to serve to promote business relationships between criminals who do not enjoy a history of interaction?
a. franchising
b. structuring
c. credentialing
d. joint venturing
ANSWER: c